Pasta z tuńczyka i awokado

Pasta z tuńczyka i awokado

Dziś dla odmiany awokado w innej odsłonie. Pasta z tuńczyka i awokado jest głównie dla tych, którzy za nim nie przepadają. Zwłaszcza, że tuńczyk dominuje smak i niewtajemniczeni nawet nie domyślą się co jedzą.

Jak to zwykle u mnie bywa, ze względu na ograniczony czas przepis jest prosty i szybki.

Składniki:

2 nieduże awokado

puszka tuńczyka (może być w oleju, wodzie lub sosie własnym)

4 jajka

szczypiorek

sok z połowy cytryny

sól i pieprz do smaku

Dojrzałe awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, miąższ wydrążyć lekko za pomocą łyżki i rozdrobnić lekko widelcem. Skropić sokiem z cytryny. Dodać tuńczyka, pokroje w drobną kostkę jajka i szczypiorek. Wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Gotowe. Choć może nie wygląda, to dobrze smakuje.

pasta-z-tunczyka-i-awokado

Smacznego !

Podobne posty:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.