Sałatka Gyros

Sałatka Gyros

Dziś Sałatka Gyros w jdenym z prostszych wydań.

Spotkałam się z wieloma jej wydaniami począwszy od składników a skończywszy na kolejności w jakiej ułożone są warstwy.

Mnie najbardziej przypadła do gustu w wersji, którą chcę Wam zaproponować.

Składniki:

Podwójny filet z kurczaka

Przyprawa do gyrosa

6 średniej wielkości ogórków konserwowych

1 cebula (czerwona lub biała)

Puszka kukurydzy konserwowej

1 czerwona papryka

Kapusta pekińska

Majonez

Keczup

Sałatka Gyros

Fileta z kurczaka pokroić na małe kawałki (ok. 2 x 2 cm) i obtoczyć w przyprawie Gyros tak by całe kawałki mięsa były pokyte przyprawą (ja daję jej dość sporo, bo ok. 1/2 opakowania). Można, ale nie trzeba, odstawić na ok. 1/2 godziny, tak by mięso przeszło przeprawami. Następnie tak przygotowanego fileta usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.

Na koniec ułożyć najlepiej w przezroczystej salaterce kolejno warstwami:

mięso

warstwa keczupu (tak by przykrył warstwę mięsa)

ogórek konserwowy

cebula

kukurydza

warstwa majonezu

papryka

kapusta pekińska

Sałatka Gyros

Smacznego !

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.